Wie zijn wij?

Sinds 1 januari 2015 werken in alle gemeenten teams met jeugdprofessionals. Ook in uw gemeente. Hoe deze teams precies heten of hoe ze zijn georganiseerd, kan per gemeente verschillen. Eén ding is wel overal hetzelfde: de teams verzorgen op een laagdrempelige wijze jeugdhulp in de wijk. Alle inwoners van een gemeente kunnen voor opvoedvragen of -problemen bij deze jeugd-, CJG- of sociale (wijk)teamteams terecht.

Professionals in en rond de teams

Onze jeugdteams zijn divers samengesteld. In ieder team zitten bijvoorbeeld HBO- en WO-geschoolde medewerkers vanuit Jeugd & Opvoedhulp, Jeugd Geestelijke Gezondheidszorg en Jeugd Licht Verstandelijk Beperkten zorg.

De teams kunnen daarnaast een beroep doen op gedragswetenschappers en zorgbemiddelaars uit de eigen gelederen. Ook kunnen de professionals collega’s inschakelen van het Jeugd Preventie Team (JPT), dat jongeren begeleidt die in aanraking zijn gekomen met de politie. In de CJG-jeugdteams ten slotte, wordt ook direct samengewerkt met het consultatiebureau, terwijl in de bredere Sociale Teams ook professionals werken die meer gericht zijn op hulp aan volwassenen.

Maar ook de lijnen 'naar buiten' zijn kort. De Stichting Jeugdteams Zuid-Holland Zuid maakt namelijk deel uit van een aantal veel grotere netwerken, waaronder diverse professionele samenwerkingsverbanden met bijvoorbeeld huisartsen en onderwijs en uiteraard het netwerk van de ruim 150 zorgaanbieders en hulpverleners in de regio.

Stichting Jeugdteams Zuid-Holland Zuid

De jeugdprofessionals van de Stichting Jeugdteams Zuid-Holland Zuid zijn werkzaam in:

  • Jeugdteams in Gorinchem,
  • CJG-jeugdteams in Alblasserdam, Binnenmaas, Cromstrijen, Hendrik-Ido-Ambacht, Korendijk, Oud-Beijerland, Papendrecht, Strijen en Zwijndrecht
  • Sociale (wijk)teams in Dordrecht, Giessenlanden, Hardinxveld-Giessendam, Leerdam en Molenwaard, Sliedrecht en Zederik.

Samen doen we wat nodig is om goede, professionele jeugdhulp te verzorgen voor alle inwoners in de aangesloten, samenwerkende gemeenten.

Kerngegevens van de Stichting Jeugdteams Zuid-Holland Zuid

INFO@JEUGDTEAMSZHZ.NL  |  T 088 892 89 00  |  DISCLAIMER